top of page

Från Haninge Folkets Hus den 24 september 2009

The Rockfire gästade oss nu för sjunde gången. Dom har en härlig inställning till vad dom gör på scenen och stämningen kommer igång på en gång. Danne "Bastard" på trummorna är fruktansvärt tajt och bra. Rune "Brutal" med sin ståbas är riktigt rolig att se, han har ett specielt minspel som gör en glad. Tillsammnas med Björne "Vital" på gitarr, så förutom att det låter bra, också får det att bli en riktikt bra stämning i lokalen. Björne lovade att det snart skall bli en ny CD, vilket vi ser fram emot.  

/Björn   

från Haninge Folkets Hus den 27 augusti 2009 

Brian Marston Band

Brian, Micke Areklew, Peter Klaxman och Peder Sunddal, alla spelar i Shanes vilket bäddade för en häftig 60-talskväll.

Första 20 min. softade Brian och Micke med lungna låtar bla. med någon av Brian Marstons egna låtar.

Stämningen kom igång från första låten. Brian har en fantastiskt härlig röst och Micke Areklew kan värkligen sin sak när det gäller gitarr.

Sedan roddades det om på scenen och in kommer nu Peter Klaxman på klaviatur och Peder Sunddal på trummer och bandet blir fulltaligt. Peder har varit Jerkas trummis i ca 18 år och tillhör en av sverige eliten. Peter Klaxman

sitter bakom klaviaturen och "fyller på" på ett härligt sätt.

En höjdar kväll

/Björn   

från Haninge Folkets Hus den 23 april 2009

Med Doktor Krall och Micke Muster

Doktor Krall inledde kvälles första timme med sina härliga 50-tals låtar. Nu var det 15:de gången som vi engagerade Doktor Krall. Bandet har mycket kompetens och dom får snabbt igång publiken så att det blir den rätta stämningen i lokalen.

Efter paus och en del ommöblering på scenen så var det dags för kvällens gästartist. 

Micke Muster som sedan 2005 är Haningebo, blir bara bättre och bättre. Han trivdes i våran trånga lokal, och som han sa det är som ni var hemma hos mig och jag spelade för er i mitt vardagsrum. Det här blev en mycket trevlig och mysig avsluningskväll på vårsäsongen 2009. Tre av Doktor Kralls bandmedlämmar, Bert Östlund på gitarr, Håkan Tingshagen på trummor och Magnus Bertholz på bas fick verkligen visa vad dom kan. Dom har spelat ett antal gånger nu med Micke Muster, men som dom säger, man vet aldrig vad som skall hända när Micke börjar.

Vi fick höra flera egna lugna balader med också dom härliga klassiska Rock´n´ Roll låtarna som Johnny B Good, Great Balla Of Fire och Whole Lotta Shaking Goin On. Och som avslutning, efter dom sedvanliga blommorna fick vi också höra Jambalaya som extranummer.   

från Old Bell i Nynäshamn den 4 april 2009

Med Doktor Krall Rock-Ragge och Rock Olga 

Det blev en riktigt bra stämning på Old Bell i lördags när Doktor Krall med gästartisterna Rock-Ragge och Rock Olga körde sin show för så gott som utsålda hus. Först spelade "Krallarna" ett sett med sina gobitar från 50 talet. Där efter var det så dags för kvällens gästartister att äntra scenen. Och som sig bör så började också Rock-Ragge med sin stora Gene Vincents hit Be Bop a Lula som vi alltid kommer att förknippar med Rock-Ragge. Han har fortfarande en bra röst och trots sina 70 år fyllda så kan han fortfarande köra ett mycket bra show framträdande. När sedan Rock Olga kommer in så startar även hon med sin signaturmelod What you´ve done to me till publikens stora glädje. Hon fick alla att sjunga med i sin mycket medryckande slagdänga från 50-talet. Det var många som hade kommit till Old Bell just denna kväll för att se våra "gamla" rockidoler och jag kan lova att att stämningen var verkligen på topp.

/Björn

Red. tillägg Rock Olga avled 10 juni 2010 efter en blodförgiftning, hon var då inbokad till Brandbergsfestivalen.

Rock Ragge avled 2 april 2011 efter en längre tids kamp mot cancersjukdomen. Han blev 72 år. 

från Haninge Folkets Hus den 26 mars 2009

Lonnie & The Lonesome Riders

Karin    Hasse        Lonnie            Plutten            Roffe                Nils

Dold bakom Hasse sitter Janne Kullhammar vid trummorna, inlånad dagen till ära.

Lonnie & The Lonesome Riders har nu gästat oss fem gånger, första gången var i april 2004 och det var också den kvällen som Karin Risberg debuterade i bandet. Dom har blivit mycket samspelta under åren och deras repertoar är mycket varierande. Karins sång är mycket bra och hon vågar numera ta i, samtidigt som hon ger allt i sina nummer. Sedan några år är numera Nils Nordström ordinarie på piano. Han får visa sina färdigheter på en del Ray Charles låtar bl.a What did I say. Hasse Rosén och Jan-Olof "Plutten" Attesjö ( f.d Darlington) båda har ju ett förflutet ifrån The Violents, vilket vi också fick några smakprov på under kvällen, till publikens stora glädje..

Lonnie som lotsar oss genom kvällen med sit amerikanska mellan snack höjer verkligen stämningen.

Ikväll fick vi även se och höra honom på banjo i ett par låtar. Roffe Färdig fick verkligen briljera på steelgitarren, vilket också höjer countrytouchen under en sådan här kväll. Han är alltid rolig att se, han har ett minspel som är obetalbart. Ordinarie trummisen Björn Nabbe var förhindrad och då lånade man in Janne Kullhammar som klarade alla turerna utan svårigheter. Lonnie & The Lonesome Riders tycker att dessa spelningar på Haninge Folkets Hus är en av dom roligaste spelningarna som dom har och detta mina damer och herrar beror mycket på er, Och dom ser nu fram emot nästa spelning i Haninge. 

/Björn  

från Haninge Folkets Hus den 26 februari 2009

Lennart Grahn och The T-Cats

Kommentarer från publiken

- Otroligt, vilket sväng

- Tajt

- Det här är skickliga musiker dom kan sin sak

Foto Arja Wallin

Tyvärr så var jag inte själv på plats eftersom jag var nyopererad så jag kan inte kommentera denna spelningen. Men eftersom jag såg och hörde gänget på Stampen i januari så visste jag att ni inte skulle bli besvikna.

Arja skötte värdskapet galant.

/Björn

från Haninge Folkets Hus den 29 januari 2009

Kommentarer från publiken

- Vilken helkväll !

- Fantastiskt Spotniksljud !

- Tompa Rocker bara leker fram låtarna.

- Lennart var i högform. Kul

- Otroligt med så mycket folk i januari.

- Du får snart hyra en större lokal

- Jag vill höra mer av Tompa, så jag kommer

nästa gång den 26 februari SJÄLVKLART

- Bra arrangerat. Vi har åkt från Sollentuna

The Specemen blir bara bättre och bättre. Till denna kväll hade dom repat in lite nya låtar och det blev en bra mixning av både Spotnicks och Shadows låtar samt även en del egat material. Kul med mellansnacket av Lennart Clerwall som håller ihop kvällen. Tom " Rocker " Olsson kan verkligen sin Spotnicksläxsa.

/Björn

från Haninge Folkets Hus den 27 november 2008

Kommentarer från publiken

- En mycket rolig kväll !

- Kul att dom kommer igen nästa höst !

- Roligt med trollkaren ! Vilken överraskning.

- Micke Areklew, sa du att han spelat med

Blå Blus ? Otroligt !

- Gud vad jag har skrattat i kväll !

- Va får han alla historier ifrån ?

- Kan det bli bättre ?

- Kul att jag vann, Jag kommer tillbaka !

New Generation var på det allra bästa spelhumöret denna säsongsavslutningskväll. Lasse Lindros verkar ha hur många historier som helst på lager, så både på spel och humor kontot fick vi i publiken valuta för pengarna.

New Generation är mycket samspelta och det märks att dom har många spelningar. Den stämningen som bandet har på scenen sprider sig på ett mycket professionellt sätt i hela lokalen. Vad som också gör bandet så bra är den breda repertoaren och all stämsång. Individuellt finns det mycket kompetens i detta band.

Roffe Sundberg har en mycket bra och behaglig sångröst.

Micke Areklew är en av landets absolut bästa gitarrister. Palle Palmér på pianot släpper dom också fram i vissa sånglåtar bl.a i Caramia mycket bra. Tomas Eriksson vid trummorna får inte den uppmärksamheten som han förtjänar. Tomas är en mycket skicklig trummis och hänger med på alla turerna.

Lasse Lindros som är den enda kvarvarande originalmedlemmen gör ett riktigt bra jobb, dels på basen, men också det att hålla ihop allt och vara en bra ambassadör för New Generation.  

/Björn

Från Haninge Folkets Hus den 30 oktober 2008 med Johnny Lundin Band

Kommentarer från publiken

- Gillar man gitarrmusik, så är det här

det bästa du har haft !

- Första gången vi var här, vi kommer igen !

- Var hittar du alla bra band ?

- Lika kul varje gång !

- Vi bara älskar de´ här !

- Att Johnny kunde lira de´ visste man ju,

men vilken sångröst !!

Johnny Lundin Band består av fyra duktiga musiker som spelar lite andra låtar från 60 talet, som man inte hör lika ofta. Bandet är mycket samspelt och har en mycket varierande repertoar. Doktor Åke fick visa prov på hans kunnande när det gäller trummandet. Lennart Gudmundsson på bas, som var med Ola & The Janglers en period i mitten på 60-talet, var för mig en ny och trevlig bekantskap. Bernt Liljegren sjöng ett par bra låtar, vilket jag tycker är bra när det är ett så gitarrbaserat band. Johnny Lundin själv är en riktigt duktig virtuos på gitarren.

Och när han får briljera i Orange Blossom Special så fick han stående ovationer från en hängiven publik. I dom sånglåtarna som Johnny sjöng i sista delen av kvällen så visade han även prov på att han har en mycket bra sångröst.

Snygga arrangemang och en sammanfattningsvis mycket lyckad 60-talskväll.    

/Björn

Från Haninge Folkets Hus 25 September 2008   

Fullsatt

The Tributes från Ösmo/Haninge gav allt och lite till på scenen i går. Det tog nästan ett sett innan publiken hajade vad detta handlade om. Ljudteknikern Jens fixade detta till slut, men det krävde sin man.

Detta mina damer och herrar är Rock´n Roll när den serveras från The Tributes och dom vill tolka Rock´n Rollen på sitt sätt, vilket är lite tuffare än vad vi är vana vi. Dessutom är det ju en liten lokal och ljudet studsar lite som det vill. En bra och varierande repertoar har dessa unga grabbar som kan gå hur långt som helst.

Kul att vi äntligen fick dom till Haninge Folkets Hus. Lycka till i fortsättningen.

/Björn

Kommentarer från publiken:

- Toppenkväll !!

- När får vi se och höra dom igen ?

- Elvis lever, eller hur ?

- Grymt!

- Dennis är så gullig.

Historik (statistik) om vilka band som har besökt oss hittar du under mina intressen på startsidan

Kommentera gärna evenemangen och mina recensioner här !

Förnamn*

Efternamn*

Företag

E-post*

Telefonnummer

Adresslinje 1:

Adresslinje 2:

Stad

Postnummer

Kommentarer*

bottom of page