top of page

Recensioner och kommentarer från den 26 mars 2015

The Fairlines har en bred och sakkunnig publik som rest från både Västerås och Världsmetropolen Hållsta för att lyssna på Rolf Johanssons delvis lite nya gubbar.

På elbas Haningebon

Kjell Andersson som vi sätt i publiken i många år, nu fick han visa upp färdigheterna med sina basgångar för hemmapubliken vilket han trivdes med det syntes. 

Björn Andersson som tidigare spelade med Moonriders briljerade med sin röda Fender och sitt bandeko. Det finns inte många i värden som får det att låta så mycket Shadows som Björn Andersson. Mycket uppskattat av alla gitarr vänner som tagit sig till Hotel Winn i Haninge denna nostalgi kväll. Låtar som Björn trakterar otroligt bra är hans egna Lonesome Moonride och Sidewind så klart men även Shadows-låtar som Goromino från 1963 och Cosy från -62

Här kan du få ett smakprov på Björns gitarrspel i Wonderful Land från YouTube

På keyboard och sång Peter Persson

Peter har en bra röst och han varierat kvällen med både Elvis, Cliff och Roy Orbison låtar. Peter inleder med Elvis A Mess Of Blues och Neil Sedakas One Way Ticket.

Han ger sig också på svåra Roy Orbison låtar som Only The Lonely från 1960 men även Oh Pretty Woman så klart. Dessutom har bandet repat in en ny countrylåt nämligen Doug Seegers Down to the river, mycket uppskattat och häftig version.

Kul med lite nytt.

Bandet har ytterligare en sologitarrist nämligen

Ulf Ammer som även han sjunger en del låtar bl.a Shakin´all over och Stop The Music

 På trummor Sören Joelsson

Å sist men inte minst Roffe Johansson på kompgitarr som håller i hopp bandet och är den som sköter mellansnacket. En bra blandning av sång låtar och instrumentala goobitar bidrar till en perfekt 60-tals kväll. Bandet gjorde bra ifrån sig och nu skall det väl inte dröja 9 år till nästa gång tyckte "grabbarna"

//Björn

Röster i från publiken efteråt

-tajt otroligt tajt.

- att höra Björn är som att han smeker strängarna.

Recensioner och kommentarer från den 26 februari 2015

Det blev en Succékväll för alla gitarr vänner den 26 feb på Hotel Winn i Haninge

Lennart Clerwall & His Friends

Kurt Fröberg som är en mästare på Shadowslåtar får i kväll även visa prov på hur han tolka Clerwall låtar som Secrets Of The Sea, Romantic Evening, Fort Knox, Siesta, Second Street, Farewell To Casablanca, Beautiful Heart och Gypsy Woman.

Men även Violents Alpens Ros och Thory Bernhardssången Vildandens Sång

Tom "Rocker" Ohlson som i sin tur är en mästare på Spotnicks låtar som Gamle Svarten och Amapola. Visar även han prov på att spela Clerwall låtar som Atlantic

Storm och Storm Over Alaska.

Tom gör även en otroligt bra version av Spotnickslåten Skintops Blues

Lennart som alltid har gillat Cliff och Shadows ger sig nu på låten Nivram som betyder Marvin baklänges. Shadows satt alltid på barstolar när dom framförde den låten så Lennart ville inte vara sämre.

Kurt har skaffat en ny pryl till sin gura och han får till ett otroligt ljud som låter som en kyrkorgel. och givetvis hade dom valt att tolka Lennie Brobergs Mälarökyrka

Mycket uppskattat.

När sedan Tompa hänger på sig sin sexsträngade bas för att spela Besame Mucho

stiger jublet ytterligare i lokalen.

I Shadoogie fick Tomas Ericsson "knacka på" riktigt ordentligt. 

Lennart som har lagt upp spelningen så varierande som möjligt med en bra mix med sång och instrumentallåtar sjunger själv Clifflåtar som Move It, I Beleve What Yoy Say och Living Doll och Spotnickslåtar som Say Mama och Midnight Specel.   

Som extra nummer och avslutningslåt fick vi höra Cadillac till den stora sakkunniga publikens stora glädje.

En bra kväll där gitarrmusiken visade sig på sin bästa sida.

/Björn

Torsdagen den 29 januari Always On My Mind en hyllning till Elvis

Vi började kvällen med att köra bildspelet Always On Mi Mind från YouTobe

Därefter smög musikerna från husbandet Tom Rocker Band upp på scenen

och drog igång showen med Guitar Boogie.

Där efter presenterar jag Lelle Forsell som är kvällens första gästartist av fyra.

Lelle Forsell inleder med I Got a Women från -56

Lelle har en förkärlek till låtar från Elvis tidigare år vilket passar Lelle väldigt bra.

När han sedan fortsätter med Cant Help Falling in love applåderar publiken så där i början av låten, med all rätt. Sedan fortsätter han med Good Rockin´tonight från -54 och avslutar sitt inledningsblock med Stuck On You.

Sedan var det Pär Lill Elvis Holmbergs tur att komma upp på scenen

Lill Elvis från Avesta hade vi som gäst redan förra gången vi körde Always On My Mind i sep 2010. Då var han 13 år

Nu är han 18 år och går tredje året på ett musikgymnasium i Falun.

Syr sina scenkläder själv och har haft Elvis som förebild sedan han var 8-9 år

Nu är hans röst betydligt mörkare och scenshowen är mycket mer inövad. 

Sjunger Trying To Get To You ,Dont Be Cruel, Return To Sender och My Baby Left Me

Kul att följa han utveckling 

Josef Nordin som börjar bli riktigt rutinerad nu inleder med Blue Svede Shoes och fortsätter med kvällens temalåt Always On My Mind

Därefter sjunger han Burning Love även den från -72

Innan paus så är det dags för 

Dennis Quintero från TT Grace, startar med Thats Allright mama från -54

Han får igång publiken, som verkligen stormtrivs i den överfulla lokalen, fortsätter med His Latest Flame från -61. Därefter kör han All Shook Up och King Creole innan det är dags för paus.

I Pausen kör vi Pop frågan som i kväll givetvis handlar om Elvis, vad annars.

Vi inleder andra sett med Josef Nordin och han drar igång med Long Tall Sally. Därefter Hound dog och Heart Break Hotel och Jailhous Rocktill publiken stora glädje.

In kommer nu Lelle Forsell tillbaka och börjar med Love Me tender. Lelle har en bra röst som verkligen lämpar sig för Elvislåtar. I kväll är han iklädd en grå kavaj utan fickor och till de en riktigt snygg Elvisslips. Fortsätter med Rip It Up och avslutar med One Night.

Lill Elvis fortsätter sedan med Suspicious Minds, Teddy Bear och Youre the devil in the sky och avslutar med All Shook Up.

De här är en kille som kan gå hur långt som helst. 

Och som avslutning på denna mycket fartfyllda Elvis-kväll kommer så åter Dennis upp på scenen och inleder med Party. Därefter vill Dennis sjunga en lugn låt själv, utan komp, från en Elvisfilm som han inte riktigt vet vilken, låten heter In My Way och är en mycket bra balad som Dennis framför otroligt bra.

Dennis som har en fantastisk utstrålning och mycket bra publikkontakt får alla i salongen att verkligen trivas

Vi plockar sedan upp alla artister på scenen och avslutar med Jonny B Good

Ett stort Tack till alla gästartister och inte minst till kvällen husband med Tompa Rocker i spetsen som bidrog till att denna Elvis-kväll blev en succé.

/Björn

Brian Marston Band inledde denna succé kväll med massa goooa 60-tals låtar som Drive Me Crazy, When Will I Be loved m.m Micke Areklew fick återigen visa sig på styva linan med Apache. Och Peter Klaxman rockade loss med Red River Rock.

Brian med sin fantastiska röst sjöng Desperado otroligt bra. Fortsätter med Chuck Berrys You never can tell och Micke Areklew avslutade första sätt med Gitar Boogie.

Peter Klaxman i Johnny And The Hurricanes Red River Rock

Efter pausen gör

vi en snygg

entré för kvällens

gästartist Ingmar Wallén från The Boppers som sjunger flera bra låtar från den nya skivan som släpptes nyligen. På den CD n Rikoschett, kompas Ingmar av Brian Marston Band och med är också Micke Finell från Refreshments med sin saxofon. Titellåten Rikoschett är förövrigt skriven av Brian Marston, en låt som vi givetvis får höra under detta otroligt välkomponerade andra sätt.

Ingmar presenterar sedan spår nr 12 från plattan Snart Kommer Det En Vind som dom flesta tror att det är Pugh Rogefeldt som har skrivit men det är faktiskt jag säger Ingemar.

Från The Boppers eran får vi höra låtar som Kissing In The Moonlight, Under The Boardwalk och givetvis avslutnings låten Goodnight Sweetheart.

Ingmar Wallén och Brian Marston Band gör succé och detta är en kväll som verkligen föll i publikens smak.  

Bakom detta fantastiska gäng sitter en kille som är otroligt rutinerad.

Peder Sundahl som har spelat 18 år med Jerry Williams

Återigen en mycket lyckad kväll på Hotel Winn i Haninge

tycker en otroligt nöjd

Björn Hasselgren 

Torsdagen den 30 oktober 2014 med New Generation & Lennart Grahn

Lennart Grahn lotsade oss genom 60-tals eran på ett mycket personligt sätt

New Generation och Lennart Grahn

är ute på en liten folkparksturné

som heter

"När popen kom till Sverige"

I går kväll gästade dom Hotel Winn i Haninge för fullsatt hus.

Vi fick följa Lennarts historia från hans första gitarr som var en konfirmations- present, hans första år med Luleå bandet Marshall till hur han kom med i Kirunabandet Shanes. Många roliga historier och stundtals också en del utsvävningar om samer och norrlänningar fick vi höra. Men som god entertainer som han är så hitta han tråden igen. Många av Shanes hits kom som ett pärlband under kvällen låtar som Chris Craft No 9 och Vem får följa dig hem bla.    

Lasse Lindros i New Generation är nu mera den ende kvarvarande medlemmen från 60-talet när dom hade sin stora hit Tow Faces have I som vi också fick höra denna bejublade afton

Micke Areklew som tillhör en av landets bästa gitarrister fick briljera med Apache och givetvis Shanes stora gitarr hit Gunfight Saloon

Denna kväll blev en av årets bästa, publiken som var över 130 pers fick en helkväll med mycket bra musik från ett mycket samspelt band men vi fick också otroligt många goda skratt.  

Några som också fick en pratstund med en mycket nöjd Lennart efteråt var

Agneta och Gunnar Larsson från Västerhaninge.

// Björn

bottom of page